četvrtak, 6. lipnja 2019.

Ljubav! Nek vlada svijetom!


Ljubav! Kada kažemo tu magičnu riječ, prvo pomislimo na par koji se voli. Međutim, ljubav ne mora biti samo na takav način. Ljubav može biti prema sestri, prema prijatelju, roditelju. Ljubav možemo osjetiti prema prirodi, nekom sportu, muzici...




Ljubav je sveprisutna. Ima je na svakom mjestu i treba da bude. Ljubav treba vladati svijetom jer ljubav nas čini ljudima. Samo ona održava ljudskost u nama i čini nas živima. Divan je osjećaj biti voljen, a još veći voljeti. Divno je kad znaš da voliš. Kad znaš cijeniti pravu sreću.

Nije ljubav novac. Da, novcem možeš kupiti i veliku kuću i novi telefon i skupocijeno auto... Međutim, novcem ne možeš kupiti prijatelja, osobu za razgovor. Novcem ne možeš kupiti sreću. Pare su prolazne - danas imaš, sutra nemaš. Ali ljubav je ono što ti niko ne može oduzeti.

Voljeti je jedinstveno. Osjećati nešto prema nečemu, nekome... Ljubav umije biti i čudna. Ponekad, prema nekome ne osječaj ništa, a onda, u trenutku, desi se. Desi se nešto čudno i stvari posmatraš drugim pogledom, iz drugog ugla. Osjećaš se drugačije, a taj osjećaj ti prija.

Ja lično ne vjerujem u bezosjećajnost! Ne vjerujem u ljude koji tvrde da ništa ne vole. Vjerujem da i najhladnije osobe osjećaju. I one vole nekoga iako to možda ne priznaju ni sebi, ni drugima.

Zato živite, volite. Volite svim svojim srcem. Nek ljubav vlada svijetom!

Nema komentara:

Objavi komentar

Istaknuti post

Dokaži se prvo sebi

Navikli su čitaoci na moja razmatranja o društvu, ljudima, pa i o životu u posljednjih godinu dana. Pisala sam o mnogim temama koje nas se s...